• Home
 • Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Συστημική αναπαράσταση είναι μια φαινομενολογική πρακτική που αποκαλύπτει και σε κάποιο βαθμό αποσαφηνίζει τη δυναμική λειτουργία στα ανθρώπινα συστήματα που αλλιώς είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς.

Η Συστημική Αναπαράσταση αποκαλύπτει επίσης από κοινού τη δύναμη και την ευπάθεια μας με τα μέλη της οικογένειας η ενός συστήματος στο οποίο ανήκουμε.

Η εργασία μας μέσω της Συστημικής Αναπαράστασης μας επιτρέπει να αισθανόμαστε το πολύπλοκο δίκτυο διασύνδεσης φτάνοντας στη σημερινή μας κατάσταση από γενιές στο παρελθόν, παρέχοντας ένα εφαλτήριο για το μέλλον.

Είναι ωστόσο επίσης, ένα πολύτιμο εργαλείο που μας επιτρέπει να βιώσουμε αυτή τη διασύνδεση τόσο άμεσα. Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μία διαδικασία που διέπεται από κάποιες αρχές και τάξης.

Η πρώτη και πιο σημαντική τάξη είναι η τάξη της αγάπης ότι ο καθένας ανήκει και έχει το ίδιο δικαίωμα τού ανήκει. Κανείς στο οικογενειακό σύστημα δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος . Όλοι όσοι έχουν έρθει στο σύστημα της οικογένειας μέσω ενός δεσμού αίματος ή εξ αγχιστείας ανήκουν.

Όπου και όποτε κάποιος αποκλείεται, όλη η οικογένεια είναι που επηρεάζεται. Υπάρχει μια οικογενειακή συνείδηση ​​της οποίας η λειτουργία είναι να εξασφαλίζει ότι όλοι στην οικογένεια έχουν ίσο δικαίωμα στην ένταξη.

Η δεύτερη αρχή που διέπει τη ροή της αγάπης είναι η ιεραρχική τάξη. Όλοι όσοι ανήκουν, πρέπει να τους δοθεί η θέση τους. Είναι σημαντικό να βρούμε τη σωστή θέση στην ιεραρχική τάξη, την ακριβή θέση μας. Πολλά προβλήματα που οι γονείς έχουν με ένα παιδί προέρχονται από μια διαταραχή της τάξης της ιεραρχίας, από το παιδί που δεν ξέρει πού είναι η θέση του

Η τρίτη αρχή που καθοδηγεί τη ροή της αγάπης είναι η ανάγκη για ισορροπία.
Η μεγαλύτερη ροή της αγάπης είναι από τους γονείς στα παιδιά. Στην ουσία, οι γονείς δίνουν και τα παιδιά λαμβάνουν. Ένα παιδί αισθάνεται βαθύτατα υποχρεωμένο γιατί τα παιδιά λαμβάνουν τόσο πολύ και είναι σε θέση να δώσει μόνο τόσο λίγο σε αντάλλαγμα.

Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν αρκετά στους γονείς και να επιφέρουν μια ισορροπία, αυτός ή αυτά τελικά αισθάνονται άβολα μέσα στην οικογένεια. Αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά αργούν να πλησιάσουν το ψυχολογικό καιρό της ενηλικίωσης και να φύγουν από τις οικογένειές τους.

Λαμβάνοντας από τους γονείς και διαβιβάζοντάς το , και προσθέτοντας την αγάπη των συντρόφων για τον άλλον, εξασφαλίζει την αγάπη για τα παιδιά.
Όλα τα μέλη της οικογένειας είναι βαθιά συνδεδεμένα με τον άλλο στην αγάπη και
αφοσίωση.

Ενώ οι εντολές της αγάπης είναι απλές και βασικές, συχνά χάνονται σε σύγχυση λόγω της βαθιάς πίστης που δημιουργείται από τα δεσμά της αγάπης μας.

Για παράδειγμα, όταν οι σύντροφοί έχουν χωρίσει και κάθε ένας ξαναπαντρευτεί, το νέο σύντροφο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα παιδιά από την προηγούμενη σχέση έχουν προτεραιότητα έναντι της νέας αγάπης. Ένας άνθρωπος που έχει τα παιδιά από πρώην σχέση είναι πρώτα απ 'όλα ένας πατέρας σε αυτό τα παιδιά, και δεύτερα, ένας σύζυγος για τη νέα του σύζυγο. Αν η νέα γυναίκα είναι ζηλιάρα και με μία απαίτηση πώς πρέπει να τεθούν πρώτη, πριν από τα παιδιά του, η συστηματική σειρά έχει διαταραχθεί και η η σχέση θα υποφέρει.

Σε μία ασυνείδητη προσπάθεια να αποκατασταθεί η ισορροπία στα συστήματα της οικογένειά μας, η τάξη της αγάπης μπορεί να μας κάνει να προκαλέσουμε ασθένεια, πόνο, κατάθλιψη, σχέση μέσα από αγώνες, ακόμη και την αυτοκτονία στη ζωή μας, προκειμένου να καταστεί ορατή η αλήθεια των συνδέσεων μας. Η δυναμική της μεγαλύτερης οικογένειας μας συστήματα συνήθως βρίσκονται πέρα ​​από την συνείδησή μας, αλλά η επίδρασή τους στη ζωή μας είναι βαθιά.

Αυτά η μεγαλύτερη δυναμική της οικογένειας έρχεται στο φως και γίνονται αντιληπτά σε μία Συστημική Αναπαράσταση.

Σε αυτά τα εργαστήρια Αναπαράστασης ένας ιερός χώρος δημιουργείται όπου οι βαθιές (συχνά σιωπηλές) αλήθειες για τις οικογένειές μας αναγνωρίζονται και τιμούνται. Οι συμμετέχοντες περιγράφουν ένα θέμα ή πρόβλημα που θέλουν να λύσουν μαζί με κάποιες πραγματικές πληροφορίες για την οικογένειά τους.
Ένα απλό στην περιγραφή του τι ξέρουν για την οικογένεια (ακόμη και αν αυτό δεν είναι πολύ) και τι βιώνουν ως πρόβλημα είναι αρκετές πληροφορίες. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν άλλους συμμετέχοντες στο εργαστήριο να εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μέλη οικογένειας, και με ένα φυσικό τρόπο τοποθετούν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους σε σχέση με τους άλλους, σύμφωνα με το αίσθημα αγάπης της εσωτερικής τους εικόνας από το οικογενειακό τους σύστημα.

Αυτό δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο στο οποίο οι εκπρόσωποι βιώνουν σωματικές αισθήσεις, συναισθήματα και σκέψεις που σχετίζονται με το μέλος της οικογένειας που εκπροσωπούν.
Η αναπαράσταση μοιάζει με ένα ζωντανό δέντρο ή γενεόγράμμα, αλλά η εμπειρία δεν είναι ένα παιγνίδι ρόλων ! Οι εκπρόσωποι αναφέρουν απλά αυτό που βιώνουν. Εμείς μεταφέρουν τις οικογένειές μας, μαζί μας, όπως ένα ολόγραμμα. Στα εργαστήρια, θα εξωτερικεύσουμε μια πτυχή του ολογράμματος και, για μια στιγμή, έχουμε διαβλέψει σε ένα βαθιά ασυνείδητο πρότυπο στο σύστημα.
Ο Συντονιστής στο εργαστήριο διευκολύνει μια διαδικασία που εκτυλίσσεται όπου επώδυνες απώλειες, η πληροφορίες αντιμετωπίζονται ως οικογενειακά μυστικά, και προηγουμένως είναι αόρατα. οι συνδέσεις αποκαλύπτονται και τιμούνται.

Μόλις το ασυνείδητο σύστημα έχει αποκαλυφθεί, μπορεί να αναδιαρθρωθεί σε ένα πιο ισορροπημένο σύστημα όπου η αγάπη και η ροή της ενέργειας απελευθερώνεται , όπως βιώνεται από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν την οικογένεια τα μέλη της. Οι συμμετέχοντες φεύγουν από το εργαστήριο με μια πιο ζωντανή οικογενειακή εικόνα που εμπνέει την ελευθερία, τη σαφήνεια, και την αγάπη.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 • σε προβληματικές σχέσεις
 • σε αυτούς που επιθυμούν για μια σχέση
 • σε αυτούς που θέλουν να απελευθερωθούν από τις οικογενειακές εμπλοκές
 • Αυτοί οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές αποφάσεις
 • που θέλουν να ξεπεράσουν την εσωτερικές ή εξωτερικές συγκρούσεις
 • που αναζητούν επαγγελματική επιτυχία

Μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων:

 • σε συγκρούσεις και μοιραία γεγονότα στις σχέσεις και την οικογένεια
 • όταν οι γονείς οι οποίοι χωρίζουν Θέλουννα βρούνε τη σωστή θέση για τα παιδιά τους
 • όταν οι άνθρωποι συνεχίζουν να βιώνουνεαυτούς τους ως αουτσάιντερ
 • όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να "επιτρέψει"οι ίδιοι να είναι σε μία ευτυχισμένη καιεπιτυχή ζωή
 • όταν τα ιστορικά γεγονότα είχανεπιπτώσεις για την οικογένεια
 • σε περίπτωσης σταθερής ασθένειες ή απώλειας των κινήτρων των εργαζομένων
 • όταν ενοχλητικές αλληλεπιδράσεις ή εκδηλώσεις μέσα σε μια ομάδα πρέπει να είναι για επεξεργασία πριν ή μετά από μια διαρθρωτική αλλαγή στην επιχείρηση

EΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                                                    ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 

Έναρξη Σάββατο  9 Σπτεμβρίου 2023 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης ώρα 11:00-18:00
Δήλωσής συμμετοχής τηλ. 210 6995071 κιν. 6948509300

 

 Εγγραφή : https://www.somatopos.com/copy-of-2-retreat

 

Οικογενειακή Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Copyright © Antonis Kryonis 2013

Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα πράγματα αλλά από τις απόψεις που έχουν γι αυτάpng